Check  Veilig betalen*     Check  Gratis bezorging v.a. €50,00*     Check  Unieke produkten voor jouw hond*

hondenboetiek, hondenkleding
& accessoires

Blogs Jules hondenboetiek

Wat is de beste honden autostoel voor mijn hond in 2024

Datum: 2024/01/02

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een autostoel voor jouw hond.
Wil je jouw hond veilig in je auto vervoeren en ben je zuinig op je auto
Om een slimme aankoop te doen hebben wij de volgende punten voor je op een rijtje gezet.

Veel honden vinden een autoritje superleuk. Of je nou  met je hond naar het bos of strand gaat, familiebezoek of je hond gaat  met een lange rit mee naar je vakantieadres. Je hond zit onderweg veilig is zijn autostoel en je auto blijft mooi schoon. Redenen genoeg om zo’n handige hondenautostoel aan te schaffen. Maar waar moet je nou op letten, wat is de beste autostoel voor jouw en jouw hond. Wij hebben enkele aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Bij Jules hondenboetiek vind je 2 soorten autostoelen.  
We hebben bewust voor deze ontwerpen gekozen. Hieronder lees je waarom..

Materiaal
Beide zijn gemaakt van een stevig textiel leer. Dit textiel leer kan tegen een krasje en is makkelijk te reinigen.
Afhankelijk van de binnenkant zijn de autostoelen van Angel and gladys voorzien van een mooie zachte stof waar geen hondenharen in blijven steken.
De vulling van deze autostoelen is polyester
Ook de autostoelen van Golden dog hebben een textiel leren buitenkant. De binnenkant is altijd van een Nylon stof die makkelijk in onderhoud is.
De vulling in de zijwanden bij deze autostoelen is schuimrubber. 

Onderhoud
Onze autostoelen houden dan wel je auto schoon, maar hoe zit dat met de automand zelf.. 
Geregeld zal je autostoel wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. 

De autostoelen van Angel en Gladys zijn gemaakt van Textielleer Dit materiaal is makkelijk te reinigen en de autostoel kan volledig in de wasmachine gewassen worden.
Afhankelijk van het model zijn de meeste autostoelen van Angel and Gladys voor zien van een zachte binnenkant. Dit zijn speciale stoffen waar geen hondenharen in blijven steken.
Vaak volstaat voor reiniging om met een vochtige doek de buitenkant schoon te maken en met een stofzuiger de hondenharen eruit te zuigen.

De autostoelen van Golden dog hebben ook een textiel leren buitenkant en een stevige nylon binnenkant. De hoes van deze autostoelen is afneembaar. Wil je deze autostoel reinigen dan kan in eerste instantie heel simpel met een vochtig doekje en even met een stofzuiger de haren eruit zuigen. 
Heeft je autostoel toch een stevigere opfrisbeurt nodig.. Haal dan de schuimrubber via de ritsen uit de zijwanden. De hoes kan in de wasmachine op een fijnwas programma gereinigd worden.

 (reiniging in een wasmachine is altijd voor eigen risico aangezien elke wasmachine anders is. Jij kent je wasmachine en wasprogramma's het beste)


Model
De autostoelen van Angel and gladys bestaan uit 2 modellen. Het Classic model heeft een vierkante vorm en het Comfort model een rondere vorm.
Beide hondenautostoelen zijn even groot, echter heeft het comfort model door de ronden in maat large net iets meer ligruimte voor de hond. 
In beide autostoelen ligt een lekker comfortabel uitneembaar kussen.
De autostoelen van Angel and Gladys hebben allemaal een verstevigde achterwand die de rugleuning van je auto beschermd.
Verder is het natuurlijk een kwestie van smaak welke kleur jij het mooiste vind in jouw auto.  
In deze autostoelen zitten 2 lijnen om je hond vast te zetten.

De autostoelen van Golden dog zijn rechthoekig van model. Wel zijn er 2 varianten van.
De basic variant en de Deluxe uitklapbare variant. 
Deze laatste is voorzien van verschillende extra's.
De zijwanden van deze autostoel zijn uitklapbaar d.m.v ritsen. Je kunt de autostoel dus groter maken of je hond makkelijk in en uit de autostoel laten stappen.
In de autostoel ligt een lekker dik kussen waardoor je hond hoger zit.
De achterkant van deze autostoelen is voorzien van een extra flap die de rugleuning van je auto beschermd. 
In de autostoelen van Golden Dog zit 1 lijn om de hond vast te zetten. Wil je 2 honden vastzetten, gebruik dan een apart gordelstuk (grotere hond) of een splitlijn (kleine hondjes)
Houd bij deze hondenautostoelen rekening dat maat Large en XLarge groter zijn dan de gemiddelde stoel van jouw auto. Ze passen niet op de passagiersstoel en zullen aan de onderkant ook moeten worden opgevuld. (hangen iets over op de achterbank) Een tip van een klant was om er een stevig tuinkussen tussen achterkant van de passagiersstoel en de achterbank te leggen.

Afmeting
Welke maat moet ik nemen voor mijn hond, de ultieme vraag natuurlijk.
Een autostoel is om te reizen, hij hoeft dus niet zo groot te zijn als de mand waar je hond in slaapt.
Als richtlijn kun je de rug lengte van je hond nemen voor de maat van de autostoel.


Prijs
Materiaal keuze en het ontwerp spelen een belangrijke rol in de prijs van een autostoel. Dat onze autostoelen niet de goedkoopste zijn heeft daar mee te maken. 
We kiezen bewust voor fabrikanten die met kwalitatief hoogwaardig materiaal werken. Design vinden wij ook belangrijk. Een ontwerp moet funtioneel zijn in gebruik en liefts ook nog mooi uitzien in jouw auto.

 

Veilig
Beide autostoelen worden op ongeveer dezelfde manier vastgezet.
Er zit een lange verstelbare gordel aan die bevestigd wordt rond de rugleuning. Bij de autostoelen van Angel and gladys zit deze iets hoger waardoor je deze gordel ook om de hoofdsteun kunt bevestigen. Heb je geen deelbare achterbank, houd hier dan rekening mee.

Alle autostoelen hebben een 1 of 2 lussen aan de achterzijde. Hier schuif je de gordel van de auto doorheen en klik je de autostoel vast zodat hij nergens meer heen kan.
Je hond maak je vast aan de aanleglijn die in de autostoel zit. Uiteraard draagt je hond een hondentuigje. Maak de lijn nooit vast aan zijn halsband. Bij een noodstop wordt de druk verdeelt over het volledige hondentuigje. 

Eindconclusie, De beste autostoel bestaat niet, jij kunt wel de beste autostoel voor jouw hond kiezen.
Bekijk hier onze collectie hondenautostoelen