Check  Veilig betalen*     Check  Gratis bezorging v.a. €50,00*     Check  Unieke produkten voor jouw hond*

hondenboetiek, hondenkleding
& accessoires

Blogs Jules hondenboetiek

Hoe was je de Bagel bed hondenmanden van Bessie en Barnie ?

Datum: 2023/02/23

Bessie and Barnie bagel beds, honden zijn dol op deze manden. Maar hoe was je deze luxe hondenmanden?

De hoes is gemaakt van uiterst zachte stoffen en de royale binnenvulling zorgt dat je hond comfortabel slaapt.
De manden stralen een enorme luxe uit en staan dan ook bekend om hun luxe en zachte stoffen, zijn duurzaam en tegelijk milieuvriendelijk.
Bessie en Barnie maakt gebruik van kortharige stoffen en langharige stoffen, de shag stoffen. Beide stoffen voelen heerlijk zacht aan.

De Buitenhoes is voorzien van een rits die 360 graden rondom gaat. Dit betekend dat je de hoes helemaal open kunt ritsen.

Maar hoe reinig je zo'n bagelbed?

De bagelhoes is behandeld en vlek werend gemaakt. Een klein ongelukje spoel ik dus gewoon even onder de kraan af of snel even met de tuinslang (mocht je een XL bagel hebben) 
Doordat de hoes afritsbaar is kun je deze ook zeer makkelijk in snel handwasje reinigen. 
Geadviseerd wordt een handwasje, geen droger gebruiken maar zo laten drogen)
 

TIP: bij de langharige shag-stoffen komen de haren wel eens tussen de rits. Maak met een plantenspuit de stof rond de rits wat nat en duw de shag stof aan de kant. Zo krijg je de rits makkelijk open en dicht.

De binnenvulling van de bagel bedden bestaat uit 2 onderdelen. Een los midden kussen en een lange rond slangachtig kussen. 
Deze zijn gevuld met Eco friendly Polyfill. Wat dat is ..dat zijn die lege kunststof drinkflessen die we allemaal kennen. Die worden dus gerecycled en hergebruikt. Milieuvriendelijk...echt wel dus!
Die hele binnenvulling zit in een waterafstootbare hoes.
Mocht je hond dus een een plasje plegen in de mand, hoes eraf en met een snel handwasje reinigen en eventueel de binnenvoering even in de douche afspoelen.

Mocht je die binnenvoering een opfrisbeurt willen geven raden we je het volgende aan.

Heb je een bad, laat dit dan half vol lopen met lauw water en wat vloeibaar wasmiddel. Leg de 2 delige binnen voering in het bad en duw deze onder zodat ie verzadigt wordt van het water. 
Ga met je handen de hoes hier en daar voorzichtig kneden, maar laat de hoes rustig in het water liggen. Na 5 minuten weken laat je het badwater weglopen. De binnenvulling neemt geen water op dus al het water zakt er langzaam ook uit weg. Duw het overtollige water uit de binnenkussens en laat alles een nachtje buiten drogen. Een zonnig dagje doet ook wonderen. Duw de binnenvoering weer een beetje in model en rits de buitenhoes om de binnenkussens.

Je bagel is weer als nieuw en lekker opgefrist.

Met een douche is het even wat meer improviseren maar ook goed te doen.

De zomer is een ideale periode om de binnenvulling eens te reinigen.  Dit omdat je de de binnenkussens niet alleen buiten in de zon goed en snel kunt drogen. Ik merk dat veel mensen die blauwe kinderschelpbadjes hebben. Die zijn dus ideaal om buiten de hoezen te reinigen.

Het wasadvies is handwas
Wil je de hoes toch liever in de wasmachine wassen. Doe de hoes dan in een waszak en gebruik een fijnwas programma. Rits de hoes altijd dicht als je hem in de wasmachine wast en zorg dat de touwtjes in de hoes los gemaakt zijn.Check hier onze Bessie and barnie Bagel Bedden>>