Check  Veilig betalen*     Check  Gratis bezorging v.a. €50,00*     Check  Unieke produkten voor jouw hond*

hondenboetiek, hondenkleding
& accessoires

Blogs Jules hondenboetiek

Hoe komt je hond van wagenziekte af

Datum: 2023/05/06

Wat is wagenziekte bij honden, waardoor komt het en hoe komt je hond er vanaf ?

Wagenziekte of reisziekte bij honden, is een aandoening waarbij je hond symptomen van misselijkheid, braken en soms dufheid vertoond als hij mee gaat in de auto. Het wordt veroorzaakt door de beweging die het voertuig maakt, waardoor de hond in de war raakt en signalen van evenwichtsstoornissen en misselijkheid naar de hersenen stuurt.

Waarom wordt een hond wagenziek (in het kort uitgelegd)
Bij wagenziekte raakt het evenwichtsorgaan van je hondin de war. Als dit gebeurd krijgen de hersenen van je hond een afwijkend signaal wat kan lijden tot misselijkheid, braken of kwijlen.

Hoe merk je dit aan je hond
Bij wagenziekte kan je hond gaan kwijlen, braken, overmatig likken van de lippen, onrustig gedrag vertonen, trillen en soms zelfs vermoeidheid of duf zijn. Deze symptomen kunnen binnen enkele minuten na aanvang van de reis beginnen en kunnen aanhouden gedurende de hele reis of zelfs enige tijd nadat de reis is beëindigd.

Hoe kun je wagenziekte voorkomen of verminderen.
Natuurlijk kun je bij een dierenarts medicatie krijgen , echter kun je onderstaande tips al direct toepassen en uitproberen.

* Geef geen eten voor vertrek maar beloon hem er wel mee op de plek van bestemming.
* Zorg voor frisse lucht onder het rijden en zet een raam een beetje open
* Rook vooral niet in de auto
* Stop regelmatig bij lange ritten en laat je hond een beetje water drinken en even rond lopen.
* Laat je hond in de auto ergens op kauwen (nylabone, tasty bone, bot)

Is jouw hond nog een puppy, laat hem dan direct al wennen aan de auto. Maak korte ritjes en zorg dat hij zich op zijn gemak voelt.

Leer je hond dat de auto een veilige plek is en laat hem zelf in de auto stappen. Beloon hem dan direct.

Begin met korte ritjes. En dan niet naar de dierenarts maar een leuke plek natuurlijk.

Geef je hond zijn vaste plek in de auto. Dit kan eventueel met een van onze honden autostoelen. 
je kunt je hond hier vooraf al aan laten wennen door de autostoel tijdelijk in je woonkamer als mand te gebruiken zodat dit als vertrouwd aanvoeld in de auto.
Een hondenautostoel kan een effectieve manier zijn om wagenziekte bij honden te voorkomen of verminderen. Door de hond op zijn plaats te houden en te voorkomen dat hij ronddraait of uit balans raakt, kan de angst en stress tijdens de autorit worden verminderd, waardoor de symptomen van wagenziekte kunnen worden verminderd. Het bieden van comfort en veiligheid aan uw hond tijdens de autorit kan ook helpen om een positieve associatie met autorijden te creëren, waardoor de kans op toekomstige wagenziekte wordt verminderd.

Deze tips zijn het proberen absoluut waard. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders is en dat de beste aanpak kan verschillen.

Wil je meer weten over onze hondenautostoelen, klik dan hier.